Σάμος: Λαμπρός εορτασμός της Πεντηκοστής σε πνεύμα κατάνυξης

126

Η Σάμος γιόρτασε την Πεντηκοστή με λαμπρότητα και πνευματικότητα

Η Ιερά Μητρόπολη Σάμου τίμησε με λαμπρότητα και κατάνυξη την εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος τέλεσε τις ιερές ακολουθίες σε διάφορες ενορίες του νησιού, φέρνοντας το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας στους πιστούς.

Η εορταστική περίοδος ξεκίνησε την Κυριακή της Πεντηκοστής στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, όπου ο κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε και τέλεσε τον Εσπερινό της Γονυκλισίας.

Το απόγευμα, η Εφέστια Ιερά Εικόνα της Αγίας Τριάδος από την ομώνυμη Μονή Μυτιληνιών υποδέχθηκε στο χωριό Μυτιληνιοί, όπου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, ο κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παγώνδα, όπου ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Τριάδος.

Το απόγευμα, στον λόφο του Παλαιού Καρλοβάσου, τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος, ακολουθούμενος από την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας (Ύψωμα), με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Καρλοβάσου «Κλεάνθης ο Σάμιος».

Σε όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις, ο Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος απευθύνθηκε στους πιστούς με επίκαιρα μηνύματα, τονίζοντας τη σημασία της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στη ζωή των χριστιανών.

Πλήθος κόσμου, καθώς και πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νησιού, συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις, τιμώντας με ευλάβεια την ιερή εορτή.