Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στα Γρεβενά για τον Όσιο Δαβίδ και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη

140

Μητροπολίτης Γρεβενών Δαβίδ: Λαμπρός εορτασμός για τα ονομαστήριά του

Σε κλίμα πνευματικής ευφροσύνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ τίμησε την μνήμη του Οσίου Δαβίδ του εν Θεσσαλονίκη, ο οποίος φέρει το όνομά του, στις 26 Ιουνίου 2024.

Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μεγάς Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Γρεβενών, χοροστατούντος του Επισκόπου Ιεραπόλεως κ. Αρσενίου (του Πατριαρχείου Αντιοχείας). Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος κήρυξε τον θείο λόγο, ενώ πλήθος πιστών συνέρρευσε για να τιμήσει τον εορτάζοντα. Την λαμπρή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ιερείς και μοναχοί από την Μητρόπολη Γρεβενών και άλλες περιοχές, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Μητροπολίτης κ. Δαβίδ τέλεσε την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Στη συνέχεια, δέχτηκε ευχές στο Επισκοπείο από τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο, καθώς και από πλήθος πιστών και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας.

Οι εκδηλώσεις για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ έλαβαν χώρα σε πνεύμα κατάνυξης και πνευματικής αφύπνισης, φέρνοντας στο προσκήνιο την πίστη και την αφοσίωση των κατοίκων της περιοχής προς τον Θεό και τον τιμώμενο Άγιο.