Η Μεσσηνία τιμά τους Αγίους της: Μια λαμπρή πανήγυρη στην Καλαμάτα

139

Πλήθος πιστών στην Καλαμάτα για την Σύναξη των Αγίων της Μεσσηνίας

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα την Κυριακή των Μυροφόρων, για να τιμήσει τη μνήμη των Αγίων που διαλάμπουν στην ιερή γη της Μεσσηνίας.

Η ημέρα ξεκίνησε με την Ακολουθία του Όρθρου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Ακολούθησε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε η καθιερωμένη Αρτοκλασία, τιμώντας τον Άγιο Οσιομάρτυρα Ηλία τον Αρδούνη, προστάτη των Κομμωτών και Κουρέων.

Ο Άγιος Ηλίας, ένας από τους πολλούς Αγίους της Μεσσηνίας, βρήκε μαρτυρικό θάνατο κατά την περίοδο της Εικονομαχίας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Αγίων της Μεσσηνίας και των ιερών λειψάνων τους. Η πομπή διέσχισε τους δρόμους της Καλαμάτας, λαμπρύνοντας την πόλη με την παρουσία της.

Εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πλήθος πιστών, συμμετείχαν στην λιτάνευση, τιμώντας τους Αγίους της περιοχής.

Φιλαρμονική, στρατιωτικό άγημα, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, πρόσκοποι, οδηγοί και παιδιά από τις Ενοριακές Νεανικές Συνάξεις της Μητρόπολης συνόδεψαν την πομπή, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα κατάνυξης και χαράς.

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, τελούμενη υπό την προεδρία του Πρωτοσυγκέλλου.

Η Σύναξη των Αγίων της Μεσσηνίας αποτελεί μια σημαντική γιορτή για την περιοχή, τιμώντας την πλούσια θρησκευτική κληρονομιά της και ενισχύοντας την πίστη των πιστών.