Αλμυρός: Πανηγυρικός Εσπερινός και συναυλία βυζαντινής μουσικής για τον Άγιο Νικόλαο

129

Τιμώντας τον Άγιο Νικόλαο και την Ιεροψαλτική Τέχνη στον Αλμυρό

Σε μια ατμόσφαιρα κατανύξεως και πνευματικότητας, τελέστηκε την Κυριακή 19 Μαΐου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού ο πανηγυρικός Εσπερινός για την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, χοροστάτησε στην λαμπρή τελετή, πλαισιωμένος από πλήθος πιστών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο προαύλιος χώρος του Ναού πλημμύρισε από μελωδίες, καθώς η χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως και η νεοσύστατη χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αλμυρού, παρουσίασαν μια μοναδική Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής.

Ο ήχος των ψαλμών και των ύμνων έσμιξε με την καλοκαιρινή αύρα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γαλήνης και κατάνυξης.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή τιμητικής διάκρισης στον παλαίμαχο Ιεροψάλτη και καθηγητή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής κ. Δημήτριο Μανώλη.

Ο κ. Μανώλης, με την πολυετή προσφορά του στην ιεροψαλτική τέχνη, κοσμούσε τα ιερά Αναλόγια για δεκαετίες, διαφυλάσσοντας την πλούσια παράδοση της Βυζαντινής Μουσικής.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, με λόγια θερμά και γεμάτα ευγνωμοσύνη, τίμησε τον κ. Μανώλη για την αφοσίωση και το ήθος του, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε στην διατήρηση και διάδοση της ιεροψαλτικής τέχνης.

Τέλος, με την πατρική προσλαλιά του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ιεροψαλτικής τέχνης ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ορθόδοξης Παράδοσης.

Ο κ. Ιγνάτιος συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών για την αξιέπαινη δράση του.

Η πανηγυρική εκδήλωση για την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου άφησε σε όλους τους παρευρισκόμενους τις καλύτερες εντυπώσεις, υπενθυμίζοντας μας την πνευματική κληρονομιά και την πλούσια παράδοση της Εκκλησίας μας.