Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τιμά τον Νίκο Καζαντζάκη στην Πόλη

157

“Ο Παγκόσμιος Καζαντζάκης” – Απήχηση και επίδραση στην Τουρκία

Την Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τίμησε με την παρουσία του την πολιτιστική εκδήλωση “Ο παγκόσμιος Καζαντζάκης και η απήχησή του στην Τουρκία”.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Πόλη σε συνεργασία με τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, πραγματοποιήθηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Βαρθολομαίος είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον εορτάζοντα Πρέσβη κ. Κωνσταντίνο Κούτρα, Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος.

Ο Πατριάρχης ευχήθηκε τον κ. Κούτρα για τα ονομαστήριά του υγεία και ευημερία.

Η εκδήλωση “Ο παγκόσμιος Καζαντζάκης και η απήχησή του στην Τουρκία” εστίασε στην παγκόσμια ακτινοβολία του έργου του Νίκου Καζαντζάκη, καθώς και στην απήχηση που έχει βρει το έργο του στην Τουρκία.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν διακεκριμένοι μελετητές του έργου του Καζαντζάκη, οι οποίοι ανέλυσαν την επίδραση του συγγραφέα στην τουρκική λογοτεχνία και κουλτούρα.

Η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην εκδήλωση έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκδήλωση και υπογράμμισε τη διαχρονική αξία του έργου του Νίκου Καζαντζάκη.