Η Χάρη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης άστραψε στο Ρέθυμνο και στο Αρκάδι

172

Πανηγυρικός Εσπερινός και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ρέθυμνο για τους Αγίους Βασιλείς

Σε μια ατμόσφαιρα πνευματικής ανάτασης και κατάνυξης, τιμήθηκαν οι Άγιοι Βασιλείς και Ισαπόστολοι Κωνσταντίνος και Ελένη στο Ρέθυμνο.

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε λαμπρά στον εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό της πόλεως, κηρύσσοντας το μήνυμα της ελπίδας και της πίστης.

Το απόγευμα της Δευτέρας, 20 Μαΐου 2024, ο ναός γέμισε από πιστούς που έσπευσαν να τιμήσουν τους Αγίους και να ακούσουν τον λόγο του Μητροπολίτη.

Ο κ. Πρόδρομος, με τα ζεστά και γλαφυρά του λόγια, μίλησε για το έργο και τη σημασία των Αγίων Βασιλέων, τονίζοντας την αστείρευτη αγάπη τους για τον Θεό και τους συνανθρώπους τους.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 21 Μαΐου, η εορτή μεταφέρθηκε στο ιστορικό μοναστήρι του Αρκαδίου. Ο Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος, πλαισιωμένος από πλήθος ιερέων και προσκυνητών, τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον Καθολικό.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβε μέρος και ο Μέγας Ιεροκήρυξ κ. Πανάρετος, συνοδεύοντας όμιλο πιστών από την Ενορία του Αγίου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Ρωσόφωνης Παροικίας της Πόλεως.

Η παρουσία τους έδωσε μια ξεχωριστή χροιά στην εορτή, υπογραμμίζοντας την ενότητα της Ορθοδοξίας πέρα από σύνορα και γλώσσες.

Ο κ. Πανάρετος, στο κήρυγμά του, μίλησε για τη μαρτυρία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της “πολυεθνικής” Ενορίας του, τονίζοντας το οικουμενικό μήνυμα της Ορθοδοξίας που ενώνει τους λαούς.

Η εορτή ολοκληρώθηκε με πλούσια φιλοξενία από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, Αρχιμανδρίτη Τίτο Βαμβακά, και την Αδελφότητα προς τους εκατοντάδες προσκυνητές που γέμισαν το μοναστήρι με πίστη και κατάνυξη.

Η φλόγα της πίστης και η χάρη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης άστραψαν λαμπρά στο Ρέθυμνο και στο Αρκάδι, αφήνοντας στους πιστούς γλυκές αναμνήσεις και πνευματική ενίσχυση.