Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Άρτα

263

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Άρτα: Ιστορική Επίσκεψη στην Πρωτεύουσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, θα τιμήσει με την παρουσία του την ιστορική Άρτα, την πρωτεύουσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου.

Στις 28 Ιουνίου, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ο Πατριάρχης θα φτάσει στην Άρτα, όπου θα διανυκτερεύσει.

Την επόμενη μέρα, 29 Ιουνίου, θα τελέσει Πατριαρχικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, αφήνοντας το δικό του σημάδι στην πνευματική κληρονομιά της πόλης.

Στη συνέχεια, ο κ. Βαρθολομαίος θα εγκαινιάσει και θα ονοματοδοτήσει την καινούργια πλατεία απέναντι από τον Ιερό Ναό, στο Τρίγωνο Άρτας. Εκεί, σε μια λαμπρή τελετή, θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης, τιμή που αντικατοπτρίζει τον βαθύ σεβασμό και την εκτίμηση του λαού για τον Πνευματικό Ηγέτη.

Η επίσκεψη του Πατριάρχη στην Άρτα θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου, καθώς καθήκον τον καλεί εκτάκτως στη Βουλγαρία για την εκλογή και ενθρόνιση του νέου Πατριάρχου.

Η παρουσία του κ. Βαρθολομαίου στην Άρτα αποτελεί σημαντικό γεγονός για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύοντας την πνευματική της ακτινοβολία και ενισχύοντας τους δεσμούς με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.