Τρισάγιο για τον κυρό Αγαθόνικο, από τον Μητροπολίτη Σύρου

215

Τρισάγιο για τον αείμνηστο Μητροπολίτη Αγαθονίκο

Την Δευτέρα 10 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ταξίδεψε στην Κατερίνη, όπου τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του εκλιπόντος Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου. Η τελετή έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό Ναό της Κατερίνης, όπου τον υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος.

Στο πλαίσιο του Εσπερινού του Αγίου Βαρνάβα, ο κ. Δωρόθεος Β’ μίλησε στους συγκεντρωμένους πιστούς, αναπολώντας την πλούσια διακονία του αείμνηστου Αγαθονίκου στην Τήνο. Ο εκλιπών υπηρέτησε ως Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Σχολής, λειτουργός και ιεροκήρυκας στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και σε άλλους ναούς του νησιού.

Ο κ. Δωρόθεος Β’ εξήρε επίσης τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο για την υποδειγματική του στάση προς τον προκάτοχό του κατά τα 12 χρόνια της ασθενείας του. Επεδίωξε, με την αγάπη και την αφοσίωσή του, να προσφέρει την καλύτερη δυνατή φροντίδα στον κ. Αγαθονίκο.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον κ. Γεώργιο και στον πιστό λαό της Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης να χαίρουν την ευλογία και την προστασία του αείμνηστου Ιεράρχη.