Ο Εσπερινός του Αγίου Λουκά του Ιατρού στη Νέδουσα Μεσσηνίας

284

Πλήθος πιστών στην πανηγύρι του Αγίου Λουκά στη Νέδουσα

Σε μια ατμόσφαιρα κατάνυξης και πνευματικής ανάτασης, πλήθος πιστών από όλη τη Μεσσηνία συνέρρευσε στο παρεκκλήσι του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του Ιατρού, στην ενορία Νέδουσας του Δήμου Καλαμάτας, για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Την πανηγυρική ακολουθία του εσπερινού τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, πλαισιωμένος από τον εφημέριο της ενορίας, π. Βασίλειο Βεργινάδη.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του, ο π. Φίλιππος συνέδεσε τη φετινή πανήγυρη, η οποία λαμβάνει χώρα εντός της Πασχαλινής περιόδου, με τον Γολγοθά του Χριστού και την Ανάστασή Του. Υπογράμμισε ότι ο Άγιος Λουκάς, ως ιατρός και πνευματικός οδηγός, στάθηκε στο πλευρό των ασθενών, προσφέροντας ανακούφιση τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή, προσφέροντας τους ελπίδα για “την δική τους Ανάσταση”.

Η παρουσία πλήθους πιστών κατέδειξε την ακλόνητη πίστη και τον σεβασμό προς τον Άγιο Λουκά, ο οποίος τιμάται ως προστάτης των ασθενών και πνευματικός φάρος για όσους βιώνουν δοκιμασίες.

Η πανηγυρική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε με την προσφορά αρτοκλασίας και την ευλογία προς τους πιστούς από τον π. Φίλιππο.