Πλήθος πιστών στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Τριάδος στο Ηράκλειο Αττικής

371

Ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ηγήθηκε της λιτανείας της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Τριάδος

Σε κλίμα κατάνυξης, τελέστηκε ο Εσπερινός της Δευτέρας 24 Ιουνίου 2024, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής, τιμώντας την εορτή του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος.

Χοροστατούσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ενώ πλήθος πιστών γέμισε τον Ναό για να λάβει μέρος στην ιερά τελετή.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Τριάδος στους δρόμους του Ηρακλείου. Η πομπή, υπό τους μελωδικούς ήχους της φιλαρμονικής του Πυροσβεστικού Σώματος, συνόδευε την Ιερά Εικόνα, πλαισιωμένη από πλειάδα κληρικών από την τοπική Εκκλησία της Νέας Ιωνίας και άλλες Μητροπόλεις.

Εκτός από τους κληρικούς, στην πομπή συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών για την ευλογία της μεταφοράς της Ιεράς θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Δαμάστας στην ενορία της Αγίας Τριάδος. Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους κληρικούς και τους λαϊκούς που συμμετείχαν στις λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού, προσευχόμενος το Πανάγιο και Ζωοποιό Πνεύμα να ευλογεί και να αγιάζει κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια.