Παναγία Ελεήστρια και Πεταλιδιώτισσα: Η Μεσσηνία τιμά την Ζωοδόχο Πηγή

215

Σε κλίμα λαμπρότητας και κατάνυξης, η Μεσσηνία γιόρτασε την Ζωοδόχο Πηγή.

Στην καρδιά των εορτασμών βρέθηκαν δύο ιερά προσκυνήματα: Η Παναγία η Ελεήστρια στην Κορόνη και η Παναγία η Πεταλιδιώτισσα, στο Πεταλίδι, γενέτειρα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

Στην Κορόνη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής, τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Παμμεσηνιακό Προσκύνημα της Παναγίας της Ελεήστριας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και τη μελωδική συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πύλου.

Στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Πεταλιδιώτισσας προέστη της Θείας Λειτουργίας και της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, πλαισιωμένος από τον εφημέριο της κωμόπολης του Πεταλιδίου Πρωτοπρεσβύτερο Σωτήριο Ντίμπ.

Συγκινητική στιγμή αποτέλεσε η τέλεση του Τρισαγίου στον αύλειο χώρο του Παμμεσηνιακού Προσκηνύματος στην Κορόνη, εις μνήμην του μακαριστού Μητροπολίτη Μεσσηνίας κυρού Χρυσοστόμου Δασκαλάκη και των Εθνομαρτύρων Επισκόπων Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη και Μεθώνης Γρηγορίου Παπαθεοδώρου.