Η Κομοτηνή τίμησε τον Άγιο Γεώργιο και τη Ζωοδόχο Πηγή με λαμπρότητα

145

Η Κομοτηνή τιμά τον Προστάτη του Στρατού Ξηράς και τη Ζωοδόχο Πηγή

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024, η Κομοτηνή γιόρτασε με λαμπρότητα την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων τέλεσε αρχικά Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Μυστήριο της Αναστάσεως του Κυρίου και στην καθοριστική συμβολή της Παναγίας στην σωτηρία του κόσμου.

Ακολούθησε η χειροθεσία του Αιδεσιμωτάτου Πρεσβύτερου Σπυρίδωνος Οικονόμου σε Οικονόμο, αναγνωρίζοντας το ήθος, την αφοσίωση και την ανταπόκρισή του στις ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, παρουσία του Ανωτάτου Διοικητού Φρουράς Κομοτηνής και Διοικητού της 21ης ΤΘ Ταξιαρχίας, Ταξιάρχου κ. Αποστόλου Καρατόλιου, του Διοικητού της 29ης Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ Πεζικού «Πόγραδετς», Ταξιάρχου κ. Γεωργίου Γκαβούνου, λοιπών αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών.

Ολοκληρώνοντας την τελετή, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η χάρη του Αγίου Γεωργίου να προστατεύει και να ενισχύει τον Ελληνικό Στρατό, ενώ παράλληλα ευλογούσε όλους τους παρευρισκόμενους.

  • Δείτε φωτογραφίες:

ΕΟΡΤΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΚΑΙ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΡΑΣΧΟΥ» ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ