Ο Μητροπολίτης Θηβών Γεώργιος εόρτασε τα ονομαστήριά του

121

Ο Μητροπολίτης Γεώργιος τίμησε τον Άγιο Γεώργιο στην Αράχωβα

Την Κυριακή του Πάσχα, ο κ. Γεώργιος είχε τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης και του Αγίου Γεωργίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θηβών.

Ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος τίμησε φέτος τα ονομαστήριά του στην πανέμορφη Αράχωβα.

Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου, που συμπίπτει με την ονομαστική εορτή του Μητροπολίτη, έλαβε χώρα τη Δευτέρα της Διακαινησίμου, 6 Μαΐου 2024.

Ο κ. Γεώργιος τέλεσε με λαμπρότητα τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αραχώβης, όπου πλήθος πιστών συνέρρευσε για να τιμήσει τον Άγιο και να λάβει την ευλογία του Ποιμενάρχη τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης μοίρασε το αντίδωρο και δέχτηκε τις θερμές ευχές των πιστών. Η χαρά και η κατάνυξη ήταν έκδηλες στα πρόσωπα όλων, ενώ η ατμόσφαιρα γέμισε με παραδοσιακούς χορούς στο προαύλιο του Ιερού Ναού, προσθέτοντας μια γιορτινή νότα στην ιερή ημέρα.

Ήδη από την Κυριακή του Πάσχα, ο κ. Γεώργιος είχε τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης και του Αγίου Γεωργίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θηβών, πλαισιωμένος από τους ιερείς και τους πιστούς της περιοχής. Εκεί, μοίρασε τα πασχαλινά αυγά και δέχτηκε τις ευχές για την ονομαστική του εορτή, θέτοντας τις βάσεις για τις πανηγυρικές εκδηλώσεις που ακολούθησαν.

Η ονομαστική εορτή του Μητροπολίτη Γεωργίου αποτέλεσε μια ευκαιρία για τους πιστούς να εκφράσουν την αγάπη και τον σεβασμό τους προς τον Ποιμενάρχη τους, ενώ παράλληλα έθιμα και χαρές γέμισαν με ζεστασιά και χαρά την Αράχωβα και τις Θήβες.