Νέος Ναός Οσίας Μακρίνης στο Άνω Αθαμάνιο Άρτης: Θεμελίωση από τον Μητροπολίτη Καλλίνικο

194

Χαρά και Ευλογία: Ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος Θεμελιώνει Ναό στην Οσία Μακρίνα

Σε μια σεμνή τελετή γεμάτη πνευματικότητα, ο Μητροπολίτης Άρτης, κ. Καλλίνικος, έθεσε τα θεμέλια ενός νέου ιερού ναού αφιερωμένου στην Οσία Μακρίνα, στις Κατασκηνωτικές Εγκαταστάσεις του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως “Ο Μέγας Βασίλειος”, στο Άνω Αθαμάνιο Άρτης.

Η ανέγερση του νέου ναού έρχεται να καλύψει την ανάγκη για έναν χώρο λατρείας στην περιοχή, καθώς ο παλαιότερος ναός που υπήρχε στο ίδιο σημείο κατεδαφίστηκε λόγω σοβαρών στατικών προβλημάτων.

Πλέον, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Άνω Αθαμανίου θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνούν και να λαμβάνουν χάρη στο ιερό μνημείο της Οσίας Μακρίνης, σε ένα ολοκαίνουργιο και ασφαλές περιβάλλον.

Η τελετή θεμελίωσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 10 Μαΐου 2024, σε μια ατμόσφαιρα κατάνυξης και πνευματικής ανάτασης.

Ο Μητροπολίτης Άρτης, κ. Καλλίνικος, ευλόγησε τον θεμέλιο λίθο και ευχήθηκε η ανέγερση του ναού να γίνει σύντομα και με σεβασμό στην παράδοση.

Παρόντες στην τελετή ήταν ιερείς, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και πλήθος πιστών, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ανέγερση του νέου ναού.