Μοναχική κουρά στην Παναγία Πελεκητή: Άνοιξε τα φτερά του προς την αγγελική ζωή

195

Ο Κ. Δημήτριος Κουτσιούμπας Γίνεται Νικηφόρος Μοναχός στην Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής

Σε μια ήσυχη γωνιά της Θεσσαλίας, στην αγκαλιά του βουνού, η Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής έσφυζε από κατανυκτική ατμόσφαιρα το απόγευμα της 6ης Ιουνίου 2024. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, πλαισιωμένος από ιερείς και πνευματικά αδέρφια, τέλεσε την ιερά ακολουθία του Εσπερινού, μελωδίες που αντηχούσαν πνευματικότητα και ευλάβεια.

Εκεί, σε αυτό το ιερό προσκύνημα, μια νέα ψυχή άνοιξε τα φτερά της προς την αγγελική ζωή. Ο κ. Δημήτριος Κουτσιούμπας, αγγίζοντας με πίστη και αφοσίωση το μονοπάτι της μοναχικής ζωής, έλαβε το όνομα Νικηφόρος, έτοιμος να αγωνιστεί στον δρόμο της πνευματικής αφιέρωσης.

Ο Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, με λόγια γεμάτα σοφία και αγάπη, ευλόγησε τον νεόφυτο μοναχό, χαρίζοντάς του ειλικρινείς ευχές για δύναμη, χαρίτωση και θεϊκή καθοδήγηση. Ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά του είναι γεμάτος προκλήσεις, αλλά και με την αστείρευτη αγάπη του Θεού και την αφοσίωση στην πίστη, ο Νικηφόρος Μοναχός οφείλει να υψώσει το ανάστημά του και να αγωνιστεί με ζήλο για την ψυχική του σωτηρία.

Η τελετή της μοναχικής κουράς σηματοδότησε μια νέα αρχή, γεμάτη ελπίδα και πνευματική αναγέννηση, τόσο για τον ίδιο τον Νικηφόρο, όσο και για ολόκληρη την Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής.