Λαμπρός Πανηγυρικός Εσπερινός προς Τιμήν του Αγίου Παύλου, στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας

285

Πλήθος κόσμου στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας για την Πανήγυρη του Αγίου Αποστόλου Παύλου

Σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας για να τιμήσει τον Άγιο Απόστολο Παύλο.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, τελέστηκε με κάθε επισημότητα ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου.

Μαζί του συμμετείχαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Ντούβαλης, καθώς και ιερείς από τις γειτονικές Μητροπόλεις Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Άρτης και Νέας Ιωνίας.

Πλήθος πιστών ακολούθησε την Ιερά Εικόνα του Αποστόλου Παύλου στους δρόμους του Μενιδίου, σε μια λιτανεία γεμάτη κατάνυξη και ευλάβεια. Την πομπή συνόδευσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αμφιλοχίας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Γιώργου Τσόγκα, δίνοντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στην εκδήλωση.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης γυναίκες και κορίτσια από τον Σύλλογο Γυναικών Μενιδίου “Ερωδιός”, υπό την Πρόεδρο κ. Ναυσικά Σκεντέρη, καθώς και αντιπροσωπεία από το Πέτα Άρτας.

Μετά τη λιτανεία, τελέστηκε Ιερά Αρτοκλασία στον περίβολο του Ιερού Ναού, όπου προσφέρθηκε άρτος και ευλογημένο κρασί στους προσκυνητές.

Η πανηγύρι του Αγίου Αποστόλου Παύλου στο Μενίδι έλαβε τέλος, αφήνοντας στους πιστούς γλυκές αναμνήσεις και πνευματική ενίσχυση.