Καλαμάτα: Υποδοχή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και του Οσίου Θεοδώρου

188

Η Μεσσηνία υποδέχτηκε με λαμπρότητα την Παναγία Μυρτιδιώτισσα και τον Όσιο Θεόδωρο

Σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης και με πλήθος πιστών να συνέρρεουν, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας και της Τιμίας Κάρας του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης καταγομένου και εν Κυθήροις ασκήσαντος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, μαζί με τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη και επιτροπή, μετέφεραν τα Ιερά Σεβάσματα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού.

Εκεί, τους υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από ιερείς, τοπικές αρχές, εκπροσώπους στρατού και αστυνομίας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μεσσηνίας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του λαού, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Κυθήρων για την πρωτοβουλία, τονίζοντας την αφοσίωση του στην Εκκλησία και την αγάπη του για τα Κύθηρα.

Απαντώντας, ο Σεβασμιώτατος Κυθήρων εξήρε τους αδελφικούς δεσμούς Μεσσηνίας και Κυθήρων, υπογραμμίζοντας την καταγωγή του Οσίου Θεοδώρου από την Κορώνη Μεσσηνίας.

Η Παναγία Μυρτιδιώτισσα και η Τιμία Κάρα του Οσίου Θεοδώρου θα παραμείνουν στην Καλαμάτα έως το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Ιουνίου. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούν στην Πύλο και την Κυθάρα, όπου θα τελεστούν λατρευτικές εκδηλώσεις.