Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αναλήψεως στο Δισπηλιό: Λιτανεία της εικόνας του Χριστού

127

Δισπηλιό: Λαμπρός εορτασμός της Αναλήψεως με πλήθος κόσμου και τον Μητροπολίτη Καστορίας

Στις 12 και 13 Ιουνίου, το Δισπηλιό Καστοριάς γιόρτασε με λαμπρότητα την εορτή της Αναλήψεως του Χριστού στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε από την περιοχή για να τιμήσει τη μεγάλη Δεσποτική Εορτή.

Την παραμονή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό, πλαισιωμένος από ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης ερμήνευσε τις έννοιες της καθόδου και της ανόδου του Χριστού στον ουρανό, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας.

Συγκριτικά με τις σύγχρονες κοσμοθεωρίες, ο Μητροπολίτης τόνισε τη διαχρονική και πνευματική σημασία αυτών των εννοιών.

Ακολούθησε η Ιερά Λιτανεία της εικόνας της Αναλήψεως στους δρόμους του χωριού, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, της Δημοτικής Φιλαρμονικής, αγήματος με παραδοσιακές φορεσιές και ιεροψαλτών.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος τέλεσε τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στο κήρυγμά του, ανέλυσε θεολογικά το απολυτίκιο της εορτής, δίνοντας πρακτικές συμβουλές για την καθημερινή ζωή των πιστών.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην οργάνωση της πανηγύρεως, ευχήθηκε στους πιστούς και στους παραγωγούς της περιοχής υγεία και ευημερία.

Επισκέφτηκε επίσης την εμποροπανήγυρη που λάμβανε χώρα στο πλαίσιο της εορτής, ευλογώντας τους πωλητές και τους επισκέπτες.

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αναλήψεως στο Δισπηλιό αποτελεί μια σημαντική θρησκευτική και πολιτιστική εκδήλωση για την περιοχή, φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους και τιμώντας την πίστη και τις παραδόσεις.