Γέφυρα γενεών: 30 νήπια από ομογενειακούς σταθμούς στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

137

Μικρά Χαμόγελα Φωτίζουν τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Χαρούμενα παιδικά γέλια αντηχούσαν στις αυλές της Θεολογικής Σχολής Χάλκης την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, καθώς 30 νηπιακά χαμόγελα φωτίζονταν από τον ήλιο.

Τα παιδιά, από τους δύο ομογενειακούς παιδικούς σταθμούς “Δημιουργικό Εργαστήρι Αγίας Τριάδος” και “Παιδικός Κήπος Χαλκηδόνος”, έφτασαν στη Σχολή συνοδευόμενα από τους γονείς και τους νηπιαγωγούς τους, έτοιμα για μια ξεχωριστή εμπειρία.

Ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, υποδέχτηκε με θέρμη τους μικρούς επισκέπτες στο γραφικό ναΰδριο της Αγίας Τριάδος.

Ακολούθησε μια σύντομη ξενάγηση στους χώρους της Σχολής, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία και παράδοση του ιστορικού αυτού ιδρύματος.

Στη συνέχεια, τα νηπιακά βήματα χάθηκαν στα μονοπάτια του καταπράσινου κήπου της Σχολής, όπου τα παιδιά έπαιξαν ανέμελα, γεμάτα ενθουσιασμό και χαρά. Η φύση γύρω τους λειτούργησε ως φυσικό παιδότοπο, προσφέροντας στιγμές ξεγνοιασιάς και γαλήνης.

Η επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή Χάλκης αποτέλεσε μια αξέχαστη εμπειρία για τα μικρά παιδιά, φέρνοντας τους σε επαφή με την Ορθόδοξη παράδοση και την ομορφιά της φύσης.

Τα χαμόγελα και η αθωότητα των παιδιών γέμισαν με ελπίδα και αισιοδοξία τους χώρους της Σχολής, υπενθυμίζοντας σε όλους την αξία της παιδικής ματιάς και την αστείρευτη δύναμη της ζωής.