Με τη συγκεκριμένη πράξη που κάνουμε οι δαίμονες καίγονται και φρίττουν

3826

Πολύτιμες συμβουλές για την Αιώνια Βασιλεία

Αυτό το κείμενο αγγίζει ζωτικά θέματα πνευματικής αφύπνισης και οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα μονοπάτι προς την κάθαρση και την ένωση με το Θείο.

Με λόγο γλαφυρό και γεμάτο σοφία, μας υπενθυμίζει τα εμπόδια που στήνει η υλική ζωή στην πνευματική μας ανάπτυξη και τονίζει την ύψιστη σημασία της εγκράτειας και της αφοσίωσης στον Θεό.

Διαβάστε αναλυτικά:

Δαίμονες: Τα πολλά υλικά πράγματα δένουν τον άνθρωπο στην γη αυτή, και δεν τον αφήνουν να δεί την Αιώνια Βασιλεία. Η αφθονία των πραγμάτων είναι εχθρός της εγκράτειας.

Ειναι ευτυχισμένος εκείνος που προσπαθεί να βρεί ησυχία για να έλθει σ’επικοινωνία με τον Θεό, και δεν επηρεάζεται από τις πολλές εργασίες. Γιατί όσο ζει ο άνθρωπος θα έχει δουλειές και δεν θα σταματήσουν ποτέ.

Βέβαια, και η εργασία είναι απαραίτητη για την προκοπή της ψυχής.

Οι Πατέρες μάλιστα ορίζουν ότι οι αρχάριοι στην πνευματική ζωή πρέπει να καταγίνονται πολύ με τη σωμάτικη εργασία, για να μη τους πειράζει ο σατανάς, χωρίς φυσικά να παραλείπουν και την προσευχή. Και προσευχή και εργασία.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΕΛΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΦΟΒΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ. ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ, ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΟΥ.

Κανένα πράγμα στον πνευματικό αγώνα δεν είναι ανώτερο όσο η ασκητική προσπάθεια, που τόσο φθονούν οι δαίμονες, γιατί καίγονται όταν βλέπουν τους χριστιανούς να πέφτουν γονατιστοί μπροστά στον Εσταυρωμένο.

Να ζητάς το έλεος του Θεού και Αυτός θα φωτίσει το σκοτάδι της καρδιάς σου και θα κάνει ν’ ανθίσει μέσα σου ένας πνευματικός παράδεισος.

Πρώτα όμως πρέπει να κόψεις κάθε αμαρτωλό πράγμα που σε συνδέει με τον κόσμο και μετά να στραφείς στον εσωτερικό σου κόσμο, για να ξεριζώσεις ο,τι σάπιο υπάρχει.

Αυτά όπως σου είπα και πιο πάνω, δεν είναι εύκολα πράγματα. Το να καθαρίσει κανείς τον εαυτό του από τους σαρκικούς μολυσμούς απαιτεί αγώνα μεγάλο που θα διαρκέσει πολύ καιρό.

Και αυτά στα λέω όχι για να σε απελπίσω για τη σωτηρία σου, αλλά για να σε βοηθήσω να προχωράς συνεχώς, μέχρις ότου γευθείς τη γλυκύτητα που προσφέρει ο Θεός. Γιατί η γλυκύτητα της αμαρτίας είναι ψεύτικη και πρόσκαιρη.

Μόνο κοντά στο Θεό θα βρείς πραγματική παρηγοριά και καταφύγιο.

Να μισήσεις τα αμαρτωλά έργα και τότε θα σε πλησιάσει ο Θεός και θα σου στείλει τη χάρη Του.

Κοντά στον Θεό θα βρείς ειρήνη και χαρά, αρκεί να Τον αγαπήσεις μ’ όλη τη δύναμη της ψυχής σου.

Κοντά στον Θεό θ’ απολαύσεις την αιώνια μακαριότητα στη Βασιλεία των Ουρανών.

Αγάπησε αληθινά τον Θεό και τότε θα γίνεις ευτυχισμένος.