Η Κομοτηνή τιμά τα ελευθέρια της Θράκης και υποδέχεται την Παναγία Φανερωμένη

201

Κομοτηνή: Τιμή στους Ήρωες και Ευλογία από την Παναγία Φανερωμένη

Σε μια ατμόσφαιρα κατάνυξης και τιμής, η Κομοτηνή εόρτασε την παραμονή των Ελευθερίων της πόλης, με λαμπρές τελετές και θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Το πρωί της Δευτέρας, 13 Μαΐου 2024, η ιστορική σημαία της πόλης λιτανεύτηκε από το Δημαρχιακό Μέγαρο στο Ηρώο, όπου τελέστηκε η έπαρση σημαίας από τον Δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Ιωάννη Γκαράνη.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των ηρώων που θυσίασαν τη ζωή τους για την πίστη και την πατρίδα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η πόλη υποδέχτηκε με τιμές την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, η οποία φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή Βαθυρρύακος.

Η υποδοχή έλαβε χώρα μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο, ακολουθούμενη από λιτανεία προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στην λιτανεία συμμετείχαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, καθώς και πλήθος πιστών.

Η πομπή κατέληξε στον Ναό, όπου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Επισκόπου Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρου, με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και Κομοτηνής.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Κομοτηνής συνεχίζονται και σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου, με πλήθος θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.