Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος σε μαθητές: «Αποτυχία Δεν Σημαίνει Τέλος»

148

Στήριξη και Προσευχή για τους Μαθητές στις Πανελλαδικές

Σε κλίμα πνευματικής ενίσχυσης και στήριξης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Η τελετή έλαβε χώρα με την παρουσία πλήθους μαθητών και μαθητριών που ετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίοι συνόδευαν από τους αγωνιώντες γονείς τους.

Στο πλευρό του Σεβασμιωτάτου στάθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, οι εφημέριοι του Ιερού Ναού της Υπαπαντής και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος. Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος.

Με λόγια γεμάτα ενθάρρυνση και αισιοδοξία, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στους μαθητές, τονίζοντας την αξία της αυτοπεποίθησης και της ψυχικής ηρεμίας στην κρίσιμη αυτή περίοδο.

“Να πιστεύετε στον εαυτό σας, να έχετε καθαρό μυαλό και να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό”, υπογράμμισε ο κ. Χρυσόστομος.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος διαβεβαίωσε τους μαθητές και τους γονείς τους ότι η Εκκλησία στέκεται δίπλα τους, ως στοργική μητέρα, και προσεύχεται για την επιτυχία τους.

“Μην ξεχνάτε”, τόνισε ο κ. Χρυσόστομος, “ότι μια τυχόν αποτυχία δεν αποτελεί το τέλος, αλλά την απαρχή μιας νέας προσπάθειας και μιας νέας αρχής”.

Στο τέλος της τελετής, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους μαθητές και τους γονείς τους, ευχόμενος σε όλους καλή επιτυχία και δύναμη στις δύσκολες στιγμές.