Λαττάκεια: Ο Πατριάρχης Αντιοχείας εγκαινίασε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου

192

Η Λαττάκεια πανηγυρίζει: Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Γεωργίου ανοίγει τις πύλες του!

Σε μια συγκινητική τελετή γεμάτη χαρά και ελπίδα, εγκαινιάστηκε στις 26 Μαΐου 2024 ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Γεωργίου στη Λαττάκεια.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης τέλεσε τα εγκαίνια, φέρνοντας φως και ανακούφιση σε μια περιοχή που δοκιμάστηκε σκληρά από τον σεισμό του 2023.

Η δοξολογία προς τον Τριαδικό Θεό αντήχησε δυνατά, γεμίζοντας τις καρδιές των πιστών με ευγνωμοσύνη για την ευλογία της αποκατάστασης του ναού.

Μετά τα εγκαίνια, ακολούθησε η πρώτη Θεία Λειτουργία, τελεστή από τον Πατριάρχη Ιωάννη, πλαισιωμένο από Ιεράρχες της Εκκλησίας της Αντιόχειας και τον τοπικό κλήρο.

Στο κήρυγμά του, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης ευχήθηκε σε όλους δύναμη και ευλογία, τονίζοντας τη ζωτική σημασία της ενορίας ως μαρτυρικού φάρου πίστης και ελπίδας.

Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας (Λαττάκειας) κ. Αθανάσιος, εκ μέρους του κλήρου και του λαού, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Πατριάρχη για την αφοσίωση και την καθοδήγησή του.

Η αναγέννηση του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου αποτελεί σύμβολο αισιοδοξίας και ανθεκτικότητας για την Λαττάκεια.

Στέκει αγέρωχο μνημείο πίστης, υπενθυμίζοντας σε όλους τη δύναμη της πνευματικής αναζωογόνησης και την ακλόνητη ελπίδα για ένα λαμπρό μέλλον.