Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στην Κόρινθο για τις εκδηλώσεις «ΙΗ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2024» την Τρίτη

52

«ΙΗ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2024»

Την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων «ΙΗ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2024», στα Προπύλαια του Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί η Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων: Τιμίου Προδρόμου, Αποστόλων Ιάσονος και Ακύλα, Ιερομαρτύρων Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Διονυσίου του Α΄, Επισκόπου Κορίνθου, και Βλασίου, Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου και Ζαχαρίου Μητροπολίτου Κορίνθου, Αγίων Σωφρονίου Ιεροσολύμων και Μακαρίου Κορίνθου, Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, των Αγίων Μαρτύρων Κοδράτου και Λεωνίδου και της συνοδείας Αυτού, Οσίων Παταπίου, Νίκωνος του Νέου και Οσίας Υπομονής, ως και οι Ιερές Εικόνες, της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» και πάντων των εν Κορινθία Αγίων.

Μετά την δέηση κατά την υποδοχή των Ιερών Λειψάνων θα ακολουθήσει η «έξοδος» του Ι. Λειψάνου του Απ. Παύλου και η «ενθρόνισις» αυτού. Εν συνεχεία θα τελεσθεί η Ι. Αγρυπνία προς τιμήν πάντων των εν Κορινθία διαλαμψάντων Αγίων, χοροστατούντος του σεπτού Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου και συμμετέχοντος του Θεοφ. Πρωτοσυγκέλλου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου

Το Ιερό Λείψανο του πολιούχου και προστάτου Αγίου Αποστόλου Παύλου ως και τα Ιερά Λείψανα των ως άνω Αγίων και οι Ιερές Εικόνες της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» και των εν Κορινθία Αγίων θα εκτίθενται σε προσκύνηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό από το απόγευμα της Τρίτης 25 Ιουνίου 2024 έως και το εσπέρας της εορτής Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2024 και κατά τις ώρες από 7:00 το πρωί έως αργά το βράδυ καθημερινά.

Η συμμετοχή σας στην υποδοχή των Ι. Λειψάνων και στην Ι. Αγρυπνία, που θα επακολουθήσει, ως και σε όλες τις Ι. Ακολουθίες των επόμενων ημερών, αποτελεί έκφραση σεβασμού και ευλαβείας προς τον Απόστολό Άγιο Παύλο και πάντας τους εν Κορινθία Αγίους και ταυτόχρονα αφορμή αγιασμού και ευλογίας.