Τιμώντας τον Όσιο Ιουστίνο Πόποβιτς: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στη Νεάπολη

90

Ο Καθηγητής κ. Αθανάσιος Αγγελόπουλος μιλά για τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς

Στις 14 Ιουνίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τιμά τον Όσιο Ιουστίνο, έναν φωτεινό φάρο πίστης και σοφίας από τη Σερβία. Η μνήμη του τιμήθηκε με λαμπρότητα το Σάββατο 15 Ιουνίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ο Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Κουτσαυτάκης, Προϊστάμενος του Ναού, τέλεσε με ευλάβεια τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία.

Στην ομιλία του, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου και Διοικητικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Ελληνικής Ορθοδοξίας και Πατερικών Σπουδών (Ι.Ε.Θ.Π.), κ. Αθανάσιος Αγγελόπουλος, παρουσίασε με γλαφυρότητα τον βίο, την πολιτεία, την πνευματική δράση και το πλούσιο συγγραφικό έργο του Οσίου Ιουστίνου.

Βασισμένος στην έκδοση του Ι.Ε.Θ.Π. για τον Άγιο, ο κ. Αγγελόπουλος μοιράστηκε με τους πιστούς μηνύματα πνευματικής αφύπνισης από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β΄, καθώς και από Μητροπολίτες, όπως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.

Συγκινητικά, ο κ. Αγγελόπουλος, έχοντας μάλιστα την τύχη να γνωρίζει τον Άγιο Ιουστίνο προσωπικά, μοιράστηκε βιογραφικά στοιχεία, προσωπικές εμπειρίες και αποσπάσματα από τη διδασκαλία του.

Η ομιλία του καθηγητή Αγγελόπουλου άγγιξε τις ψυχές των παρευρισκομένων, υπενθυμίζοντάς τους το διαχρονικό μήνυμα του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς για την αγάπη, την πίστη και την αφοσίωση στον Θεό.

Η μνήμη του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς παραμένει ζωντανή, φωτίζοντας το μονοπάτι προς την πνευματική ολοκλήρωση και την ένωση με τον Θεό.