Σύρος: Η Ερμούπολη υποδέχτηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης

137

Με Ιεροπρέπεια και Ευλάβεια Υποδέχτηκαν την Τιμία Κάρα Αγίου Καλλινίκου στην Σύρο

Πάνω από την Ερμούπολη, στην κορυφή του λόφου Βροντάδου, δεσπόζει ο Ιερός Ναός της Αναστάσεως του Σωτήρος.

Χθες, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον ιστορικό Ναό, χτισμένο πριν από 150 χρόνια από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Σύρου Αλέξανδρο Λυκούργο, για να παρακολουθήσει τον Αρχιερατικό Εσπερινό.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε την ιερά ακολουθία, πλαισιωμένος από τους Εφημέριους του Ναού και Ενοριών της Σύρου.

Μαζί του, παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης π. Στέφανος, ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού π. Χριστόδουλος, καθώς και αντιπροσωπεία από την Έδεσσα, φέροντας μαζί τους την Τιμία Κάρα του Αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτη Εδέσσης.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε θερμά τους προσκεκλημένους, ιδιαίτερα τους κληρικούς από την Έδεσσα, για την μεταφορά της Ιερής Κάρας.

Αναφέρθηκε στην ευλογημένη συγκυρία που έφερε μαζί στο Ναό τους δύο Αγίους, τον Πλάτωνα τον Νεομάρτυρα και τον Καλλίνικο Εδέσσης.

Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ναού, Αρχιμ. Νικόλαο Γαβαλά, για την άψογη διοργάνωση των εκδηλώσεων, καθώς και προς τον Συνεφημέριο του Πρωτοπρ. Αντώνιο Χαλά.