Σπάνια τιμή: Χειροθεσία έγγαμου εν χηρεία, σε Αρχιμανδρίτη από τον Εδέσσης Ιωήλ

854

Ο Άγιος Γεώργιος Γιορτάστηκε με Λαμπρότητα στα Γιαννιτσά

Σε κλίμα κατάνυξης και χαράς, πλήθος κόσμου συνέρρευσε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών για να τιμήσει τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρα.

Την Κυριακή του Πάσχα, ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, χοροστάτησε στον Εσπερινό, κατά τη διάρκεια του οποίου αναγνώστηκε η Πασχαλινή Εγκύκλιος.

Εκεί, σε μια συγκινητική τελετή, χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Σιδέρη, εφημέριο του ναού και αφοσιωμένο συνεργάτη της Μητρόπολης. Ο Αρχιμ. π. Γεώργιος είναι έγγαμος αλλά εν χηρεία, οπότε αυτή η κίνηση του Μητροπολίτη αποτελεί εξαιρετική τιμή.

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα της Διακαινησίμου, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία κήρυξε ο νεοχειροτονημένος Αρχιμανδρίτης.

Στο κήρυγμά του, ο π. Γεώργιος αναφέρθηκε στη σύνδεση της εορτής του Αγίου Γεωργίου με την Αναστάσταση, τονίζοντας ότι η θυσία του μαρτυρά την πίστη και την ανδρεία του.

Επιπρόσθετα, προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τον Άγιο, υιοθετώντας τρόπο ζωής γεμάτο πράξεις αγάπης και πίστης προς τον Θεό.

Πλήθος κόσμου, τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας τίμησαν με την παρουσία τους τον Άγιο Γεώργιο, συμμετέχοντας στις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις.

Η μνήμη του Αγίου Γεωργίου αποτελεί φάρο ελπίδας και πνευματικής ανάτασης, υπενθυμίζοντάς μας την αξία της θυσίας, της πίστης και της ανδρείας.