Προσκύνημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Άρτα

454

Άρτα: Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος τέλεσε Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Λουκά

Σε μια ιερή ατμόσφαιρα, γεμάτη κατάνυξη και πνευματικότητα, ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Άρτα, τιμώντας την μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αστείρευτη δύναμη της πίστης, τονίζοντας πως “μέσα από τον πόνο, η πίστη μας δυναμώνει και γίνεται ικανή να επιτελέσει θαύματα”. Τα λόγια του κ. Καλλινίκου βρήκαν γόνιμο έδαφος στις ψυχές των πιστών, οι οποίοι με ευλάβεια προσκύνησαν το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά, ένα πολύτιμο δώρο που προσέφερε στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης το 2018 ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Η παρουσία του Ιερού Λειψάνου δημιούργησε ένα κλίμα κατανύξεως και συγκίνησης, υπενθυμίζοντας στους πιστούς την αδιαμφισβήτητη πίστη και το ανιδιοτελές έργο του Αγίου Λουκά, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην ιατρική και την πνευματική καθοδήγηση του ποιμνίου του.

Η Θεία Λειτουργία στην Άρτα αποτέλεσε μια ωδή στην πίστη και την ελπίδα, υπενθυμίζοντας σε όλους μας πως ακόμα και μέσα στις δυσκολίες, η πίστη μας μπορεί να αποτελέσει φάρο φωτός και οδηγό προς την σωτηρία.