Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής

75

Πολυαρχιερατικό Μνημόσυνο για την Αείμνηστη Μητέρα του Μητροπολίτη Δωροθέου Β’

Χθες, τελέσθηκε στον Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο.

Συμμετείχαν επίσης οι Μητροπολίτες Ζιχνών κ. Ιερόθεος, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Θήρας κ. Αμφιλόχιος, Σύρου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β’, και ο Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος. Παρόντες ήταν επίσης ο Ηγούμενος της Μονής, οι Εφημέριοι της Μυκόνου, και άλλοι κληρικοί από διάφορες περιοχές.

Μεταξύ των επισήμων που παρευρέθηκαν ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού κ. Ιω. Βρούτσης, ο Επίσκοπος Ρ/Καθολικών Σύρου κ. Πέτρος Στεφάνου, η Βουλευτής Κυκλάδων κα Αικατ. Μονογυιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στ. Μπρίγγος, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κα Αναστασία Δελιγιάννη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σπυρ. Αποστόλου, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Χρ. Βερώνης, και άλλοι τοπικοί άρχοντες, καθώς και εκπρόσωποι από συλλόγους και φορείς, και πλήθος πιστών από διάφορα μέρη.

Ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, στο κήρυγμά του, υπογράμμισε τη σημασία της μελέτης του λόγου του Θεού, ο οποίος μας δίνει παραδείγματα ζωής και μας στηρίζει στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Αναφέρθηκε στην πρόσκληση του Χριστού «δεύτε προς με πάντες οι κεκοπιώντες και πεφορτισμένοι», επισημαίνοντας ότι μας καλεί να αποθέσουμε σ’ Αυτόν τα βάρη μας για να ζήσουμε μια αληθινή «Χριστοζωή».

Επιπλέον, ανέφερε την αποστολική προτροπή «αλλήλων τα βάρη βαστάζετε», εξηγώντας ότι ο ίδιος και οι συνεπίσκοποί του προσήλθαν να υποστηρίξουν τον κ. Δωρόθεο Β’ στην θλίψη του για την απώλεια της μητέρας του, αναγνωρίζοντας τη σημασία της μητέρας στη ζωή του ανθρώπου και ευχόμενοι μακροχρόνια αρχιερατεία.

Ο Ηγούμενος της Μονής, Αρχιμ. Αλέξιος Παπαδόπουλος, μίλησε για τις αρετές και τα χαρίσματα της αείμνηστης μητέρας του κ. Δωρόθεου Β’, ακολουθώντας το Πολυαρχιερατικό Μνημόσυνο. Στο τέλος, ο κ. Δωρόθεος Β’, φανερά συγκινημένος, μοιράστηκε προσωπικές του αναμνήσεις από τη μητέρα του και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για τη συμπαράστασή τους.