Μουσικό ταξίδι μνήμης για τα 100 Χρόνια από την Ανταλλαγή Πληθυσμών

11

Μουσικό Ταξίδι Μνήμης και Ενότητας για τα 100 Χρόνια από την Ανταλλαγή Πληθυσμών

Χθες, 7 Ιουλίου, στο Ανοικτό Θέατρο της Νέας Ιωνίας Βόλου, το Μουσικό Σχολείο Βόλου, μαζί με την Ντιλέκ Κότς και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού μέσω του Φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός», παρουσίασε μία μουσική παράσταση με θέμα «100 χρόνια 1924 – 2024 από την Ανταλλαγή Πληθυσμών Ελλάδας – Τουρκίας.

Ιστορίες και Τραγούδια με δύο Πατρίδες». Η εκδήλωση αυτή συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο Μητροπολίτης τόνισε την πολυπλοκότητα της διαχείρισης της ανταλλαγής των πληθυσμών πριν από 100 χρόνια, επισημαίνοντας ότι αυτή μπορεί να οδηγήσει είτε σε εθνικισμό και εχθρότητα, είτε σε μια πιο ανθρώπινη και ενωτική προσέγγιση μέσω της παράδοσης, της μουσικής και της αλήθειας. Υπογράμμισε ότι οι λαοί, αν αφεθούν ελεύθεροι, μπορούν να βρουν αυτό που τους ενώνει αντί για αυτό που τους χωρίζει. Η εκδήλωση αυτή, όπως είπε, αναζητά την αλήθεια που ενώνει τους ανθρώπους και προωθεί την ενότητα μέσω της παράδοσης και της μουσικής.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, τονίζοντας ότι η προσπάθεια του φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός» είναι να ενώσει συλλόγους και προσπάθειες, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το Αιγαίο θα μας ενώνει και οι λαοί θα συνεχίσουν να είναι μαζί.