Πλήθος μαθητών στην Αλεξανδρούπολη ενώθηκαν σε προσευχή για τις Πανελλήνιες

133

Μαθητές ενωμένοι στην Προσευχή: Η Θεία Δύναμη πριν τις εξετάσεις

Σε μια ατμόσφαιρα κατανύξεως και ελπίδας, πλήθος μαθητών και μαθητριών συνέρρευσε χθες στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη.

Εκεί, μετέχοντας στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη κ. Άνθιμου, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων έλαβαν την ευλογία και την ενθάρρυνση της Εκκλησίας για την κρίσιμη δοκιμασία που τους επιφυλάσσεται.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στα αγχωμένα παιδιά, υπενθύμισε με λόγια αγάπης και σοφίας πως η θεϊκή χάρη αγκαλιάζει κάθε ψυχή και καθοδηγεί τα βήματά της προς την ευημερία. “Ο Χριστός”, τόνισε, “γνωρίζει τις ανάγκες και τις δυνατότητες του καθενός μας, και φροντίζει ώστε κάθε δοκιμασία να καταλήγει σε πνευματική ωρίμανση και πρόοδο.”

Στη συνέχεια, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πλακωτή απηύθυνε στους μαθητές θερμές ευχές για επιτυχία, τονίζοντας την αξία της σκληρής δουλειάς και της αισιοδοξίας.

Η Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε με την προσφορά ενός συμβολικού δώρου στους μαθητές: ένας στύλος και μια σοκολάτα, ως ενσάρκωση της πνευματικής δύναμης και της γλυκιάς ανταμοιβής που τους περιμένει.

Παράλληλα, σε κλίμα πνευματικής εγρήγορσης, τελέστηκαν Θείες Λειτουργίες για τους υποψηφίους των Πανελληνίων και σε άλλες περιοχές της Μητρόπολης, όπως στις Φέρες, στο Τυχερό και στη Σαμοθράκη.

Η θερμή συμμετοχή των μαθητών και η ένθερμη πίστη τους προς την Εκκλησία λειτούργησαν ως ακλόνητη στήριξη ενόψει της κρίσιμης περιόδου που διανύουν.