Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Εφραίμ στην Ποριά Καστοριάς

713

Η Πανήγυρις του Αγίου Εφραίμ στην Ποριά Καστοριάς

Σε κλίμα κατανύξεως τελέστηκε την Πέμπτη της Λαμπρής, 9 Μαΐου 2024, η πανήγυρις του Αγίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ποριά Καστοριάς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, πλαισιούμενος από ιερείς της περιοχής, τέλεσε την Θεία Λειτουργία, τιμώντας τη μνήμη του Αγίου.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του, ο κ. Καλλίνικος αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο του Αγίου Εφραίμ, τονίζοντας την αξία της πίστης και της θυσίας. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία του Αγίου για την εποχή μας, καλώντας τους πιστούς να ακολουθούν το παράδειγμά του.

Ακολούθησε η χειροθεσία του κ. Αλέξανδρου Χιόνη σε αναγνώστη, με τον Μητροπολίτη να του εύχεται καλή επιτυχία στο νέο του καθήκον.

Η Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε με την Ευλογία των κολλύβων Αγίου Εφραίμ και συνέχεια δόθηκε κέρασμα στην ανακαινισμένη αίθουσα του Ιερού Ναού.

Η πανήγυρις του Αγίου Εφραίμ στην Ποριά αποτελεί ένα σημαντικό θρησκευτικό γεγονός για την περιοχή, προσελκύοντας πλήθος πιστών που τιμούν τον Άγιο και αντλούν δύναμη από το παράδειγμά του.