Παναγία Αρβανιτίσσα: Λαμπρή υποδοχή στον Κάλαμο

159

Η Χάρη της Παναγίας Φώτισε τον Κάλαμο

Σε μια ατμόσφαιρα λαμπρότητας και κατάνυξης, η κωμόπολη του Καλάμου γέμισε με χαρά και ευλογίες με την άφιξη της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Αρβανιτίσσης.

Η Εικόνα, προερχόμενη από το ακριτικό χωριό Σάκος Ορεστιάδος της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, βρήκε ζεστή φιλοξενία στην ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόφιλος Βασιλάκος, κληρικός της ως άνω Ιεράς Μητροπόλεως και καταγόμενος από τον Κάλαμο, είχε την τιμή να μεταφέρει την Ιερά Εικόνα.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής με πρώτο τον Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νικάνωρα Καραγιάννη, τέλεσε τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό.

Κατά τη διάρκεια του θείου λόγου του, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Κύριλλος μοιράστηκε με τους πιστούς την πλούσια ιστορία της Ιεράς Εικόνας, αγγίζοντας τις ψυχές τους με τα λόγια του.

Η παρουσία της Παναγίας της Αρβανιτίσσης στον Κάλαμο σφράγισε μια αξέχαστη στιγμή πνευματικής ανάτασης και ευλογίας για την περιοχή.