Ο Σύρου Δωρόθεος τέλεσε τον Εσπερινό “του Θωμά” και υποδέχεται την Τιμία Κάρα του Αγίου Καλλινίκου

179

150 χρόνια ο Ιερός Ναός Αναστάσεως στο Βροντάδο: Η Μυκόνος υποδέχεται την Κάρα Αγίου Καλλινίκου

Σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε στο Παρεκκλήσιο του Αποστόλου Θωμά στο Μαράθι της Μυκόνου, για να λάβει μέρος στον προεόρτιο Εσπερινό της Κυριακής “του Θωμά”.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, πλαισιωμένος από τους Εφημερίους του Μητροπολιτικού Ναού Μυκόνου, τέλεσε την ιερά ακολουθία, τιμώντας παράλληλα την Κτίτορα του Παρεκκλησίου για την αφοσίωση και την προσφορά της.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Δωρόθεος Β’ εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά του προς την Κτίτορα, ενώ απηύθυνε σε όλους εγκάρδιες ευχές για υγεία και καλοκαιρινή γαλήνη.

Στην συνέχεια, ο Μητροπολίτης αναχώρησε για την Ερμούπολη, όπου το εσπέρας τελέστηκε  ο Εόρτιος Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στον λόφο Βροντάδου.

Ο Ναός φέτος γιορτάζει τα 150 χρόνια από την ανέγερσή του, ενώ θα υποδεχθεί με λαμπρότητα την Τιμία Κάρα του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτη Εδέσσης.

Η Τιμία Κάρα θα έρθει με την ευλογία του Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ, συνοδευόμενη από κληρικούς της Μητρόπολης Εδέσσης.

Την Κυριακή, 12 Μαΐου, ο κ. Δωρόθεος Β’ θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό, συνεχίζοντας τις θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Καλλινίκου.