Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στο πλευρό των πυρόπληκτων της Αχαΐας

134

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκαν πολλά χωριά της Αχαΐας, συγκεκριμένα στην περιοχή της Τριταίας της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024.

Το Μαστραντώνι, η Αγία Βαρβάρα, ο Γάλαρος, το Κάλφα και η γύρω περιοχή υπέστησαν τεράστιες καταστροφές, αφού παρεδόθησαν στη φωτιά.

Τεράστιες δασικές εκτάσεις, χιλιάδες στρέμματα με ελιές και άλλες καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια και χιλιάδες αιγοπρόβατα και σπίτια κατεστράφησαν και ιεροί ναοί υπέστησαν ζημιές.

Στην Αγία Βαρβάρα κάηκαν τα εξωκκλήσια και στο Μαστραντώνη υπέστη ζημιές ο Ναός του Αποστόλου Ανδρέου.

Τα χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική εξαιτίας του καπνού και της λάβας την οποία ευνοούσαν οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος μετέβη στην φλεγόμενη περιοχή και βρίσκεται σε επαφή και επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ερυμάνθου κ. Θεόδωρο Μπαρή, τους πυροσβέστες, τους εθελοντές πυροσβέστες, τις Αστυνομικές Αρχές και τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου η Εκκλησία να παράσχει την όποια βοήθειά της και ηθική υποστήριξη και ενίσχυση και δύναμη κατά τις δύσκολες ώρες της πυρκαγιάς.

Επίσης, άμεση ήταν η παρουσία και των Ιερέων των πυρόπληκτων χωριών, στις Ενορίες τους, οι οποίοι κατά τις δύσκολες ώρες ήταν μαζί με το ποίμνιό τους.

Ο Μητροπολίτης παρέμεινε στην φλεγόμενη περιοχή μαζί με τους κατοίκους των χωριών, μέχρι σχεδόν τις μεσονύκτιες ώρες, δίδοντάς τους δύναμη και κουράγιο.

Ο Μητροπολίτης συνεχάρη όλους, όσοι με κίνδυνο της ζωής, έδωσαν «το παρών», για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Κατά την Θεία Λειτουργία του Σαββάτου, 22 Ιουνίου 2024, ο Μητροπολίτης ανέπεμψε δέηση υπέρ των πυρόπληκτων αδελφών και κατάπαυσης του πυρός, όπως έπραξαν και οι Ιερείς των Ενοριών της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών.