Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου Βαρθολομαίος στην Ουγκάντα – Συγκινητική υποδοχή

134

Συγκινητική υποδοχή του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου στην Καμπάλα

Σε μια λαμπρή τελετή γεμάτη πνευματικότητα, ο Μητροπολίτης Καμπάλας, κ. Ιερώνυμος, υποδέχτηκε τον Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου, κ. Βαρθολομαίο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Η παρουσία τους άναψε φλόγα χαράς στους πιστούς, οι οποίοι γέμισαν τον ναό για να λάβουν την ευλογία τους.

Στη συνέχεια, οι δύο ιεράρχες, συνοδευόμενοι από τον Μητροπολίτη Σωζούσης, κ. Ιννοκεντίου, ξεναγήθηκαν σε διάφορες δομές της Ιεράς Μητρόπολης Καμπάλας. Πρώτος σταθμός η Ένωση Φιλοπτώχου Γυναικών, όπου είδαν από κοντά το ανεκτίμητο έργο προσφοράς προς τους πιο αδύναμους. Ακολούθησε το Νοσοκομείο του Τιμίου Σταυρού, σύμβολο ελπίδας για τους ασθενείς, όπου ο κ. Βαρθολομαίος συνομίλησε με τους ιατρούς για την ιατρική φροντίδα που παρέχουν.

Συγκινητικές στιγμές βίωσαν οι άρχοντες της Εκκλησίας στα σχολεία της Ιεράς Μητρόπολης, όπου συνομίλησαν με μαθητές και καθηγητές. Η αθωότητα και ο ενθουσιασμός των παιδιών άγγιξαν τις καρδιές τους, ενώ οι εκπαιδευτικοί τόνισαν τη σπουδαιότητα της θρησκευτικής εκπαίδευσης.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε στο Επισκοπείο, όπου οι ιεράρχες μοιράστηκαν σκέψεις και όραμα για το μέλλον της Ορθοδοξίας στην Ουγκάντα. Η επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου άφησε βαθύ στίγμα στους κατοίκους της Καμπάλας, οι οποίοι ενδυναμώθηκαν πνευματικά και αντλήσαν ελπίδα από τα λόγια και την παρουσία των ιεραρχών.