Νέο Παρεκκλήσιο αφιερωμένο στους Αγίους Ιωάννη τον Ρώσο και Αγία Αναστασία την Ρωμαία

240

Εγκαινιάστηκε το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ιωάννου του Ρώσου και Αναστασίας της Ρωμαίας!

Με λαμπρότητα τελέστηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλήσιου των Αγίων Ιωάννου του Ρώσου και Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στο Μαλάκι Βόλου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, φέρνοντας πνευματική χαρά στους κατοίκους της περιοχής.

Η χαρά είχε ξεκινήσει την προηγούμενη ημέρα, με την υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων, ακολουθούμενη από τον Μεγάλο Εσπερινό των Εγκαινίων.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος είχε θέσει τον θεμέλιο λίθο και είχε τελέσει τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου, εξέφρασε την ιδιαίτερα την συγκίνησή του για την ολοκλήρωση του έργου.

Στην ομιλία του, ο κ. Ιγνάτιος τόνισε τη σπουδαιότητα της πίστης και της ενότητας.

Αναφερόμενος στην πολυπληθή συμμετοχή των πιστών κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και του Πάσχα, υπογράμμισε την ανάγκη διαφύλαξης των αξιών και των ιδανικών μας.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην ανέγερση και λειτουργία του Ιερού Παρεκκλησίου, με ιδιαίτερη μνεία στον π. Νικόλαο Νασιώκα, στον εφημέριο π. Στέφανο Κολυνδρίνη, στους ιερείς, διακόνους, αναγνώστες και ιεροψάλτες, καθώς και στους πιστούς που στήριξαν με την αγάπη και την προσφορά τους το έργο.

Το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ιωάννου του Ρώσου και Αναστασίας της Ρωμαίας αποτελεί πλέον ένα στολίδι για το Μαλάκι και ένα σημαντικό πνευματικό κέντρο για την περιοχή.