Λήμνος: Ιερό Λείψανο της Αγίας Ευφημίας φέρνει πνευματική κατάνυξη στο νησί

178

Θησαυρός Πίστεως: Ιερό Λείψανο Αγίας Ευφημίας προσκυνά η Λήμνος

Με πνευματική κατάνυξη και λαμπρότητα, η Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα ιερό κειμήλιο: απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ευφημίας της Μεγαλομάρτυρος. Η άφιξη του Λειψάνου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη Σύναξη πάντων των εν Λήμνω διαλαμψάντων Αγίων.

Φορέας της ιερής ευλογίας θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος θα τιμήσει με την παρουσία του το πανηγυρικό κλίμα. Μαζί του, θα λάβει μέρος στις λατρευτικές εκδηλώσεις και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, προσθέτοντας στην πνευματική ακτινοβολία της εορτής.

Η Κυριακή 14 Ιουλίου θα είναι αφιερωμένη στην τιμή της Αγίας Ευφημίας, με λαμπρό Αρχιερατικό Εσπερινό και Θ. Λειτουργία. Η παρουσία του Ιερού Λειψάνου στο νησί αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία για τους πιστούς να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία της Αγίας.

Πρόκειται για ένα γεγονός πνευματικής αναζωογόνησης και θρησκευτικής ευλάβειας, που αναμένεται να προσελκύσει πλήθος προσκυνητών από όλη τη Λήμνο και πέραν αυτής.