Κυριακή των 318 Αγίων Πατέρων στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

173

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ τιμά τους 318 Αγίους Πατέρες και την Ανάληψη στην Κύμη

Σε μια ατμόσφαιρα κατανύξεως και πνευματικής αφύπνισης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τέλεσε την Κυριακή 16 Ιουνίου τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Χριστού στην ενορία των Μαλετιάνων Κύμης.

Η ημέρα εορτάστηκε με διπλή χαρά, καθώς η Εκκλησία μας τιμά την Ανάληψη του Σωτήρος 40 ημέρες μετά την Ανάσταση, αλλά και τους 318 Αγίους Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου.

Στο κήρυγμά του, ο κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορική και θεολογική σημασία της εορτής της Αναλήψεως, τονίζοντας την υψωτή του Χριστού στον ουρανό και την υπόσχεσή Του για την επιστροφή Του.

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου τίμησε με λόγια ευγνωμοσύνης τους 318 Αγίους Πατέρες, οι οποίοι με την πνευματική τους σοφία και το ακλόνητο θάρρος τους κατόρθωσαν να διαφυλάξουν την αληθινή πίστη κατά τους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού, καταπολεμώντας αιρέσεις και παρερμηνείες.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σεραφείμ παρότρυνε τους πιστούς να ακολουθούν αταλάντευτα τα διδάγματα των Αγίων Πατέρων, απορρίπτοντας κάθε είδους αίρεση και παραμένοντας προσηλωμένοι στην ορθόδοξη πίστη.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Αγγελόπουλος, ο Πρεσβύτερος π. Θεόδωρος Τοντορέσκου, εφημέριος ενοριών Βιτάλου και Μαλετιάνων, και ο Διάκονος π. Στυλιανός Πεταχτής.

Την λαμπρή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαλετιάνων κ. Παντελεήμων Δήμος και πλήθος ευλαβών χριστιανών από την Κύμη και την ευρύτερη περιοχή.

Φωτογραφίες από την τελετή απαθανάτισε ο κ. Δημήτριος Πετρογιάννης.