Κηφισιά: Ιερά Εγκαίνια Παρεκκλησίου Αγίας Μαρκέλλης με Τίμια Λείψανα και Νέο Θυσιαστήριο

122

Πανηγυρική Ατμόσφαιρα στην Κηφισιά: Εγκαινιάστηκε το Παρεκκλήσι Αγίας Μαρκέλλης

Σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα, η Ενορία Αγίου Γεωργίου Κηφισιάς γιόρτασε τα Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος, το Σάββατο 1η Ιουνίου 2024.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητρόπολης, τέλεσε με λαμπρότητα την ιερά τελετή, σηματοδοτώντας την επίσημη λειτουργία του νέου θρησκευτικού μνημείου.

Πριν από τα Εγκαίνια, η Ενορία υποδέχθηκε με τιμή τα Τίμια Λείψανα των Οσίων Μαρτύρων εν Ταώ της Πεντέλης, γεμίζοντας τον χώρο με κατάνυξη και ευλογία.

Την κυριώνυμη ημέρα, ο κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο και ηγήθηκε της τελετής των Εγκαινίων, καθώς και της πρώτης Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στην Αγία Τράπεζα του νεοεγκαινιασμένου παρεκκλησίου.

Συγκινητικά, ο Σεβασμιώτατος εξήγησε με λεπτομέρειες στο εκκλησίασμα τα μυστήρια και το νόημα των τελούμενων, φέρνοντας τους πιστούς πιο κοντά στην πνευματική ουσία της ιερής τελετής.

Παράλληλα, εγκαινιάστηκε και το Ιερό Θυσιαστήριο του υπογείου Παρεκκλησίου του Ναού, αφιερωμένο στον Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Ιωάννη τον Θεολόγο.

Η χαρά και η πνευματική ανάταση κυριάρχησαν στην ατμόσφαιρα, καθώς η Ενορία Αγίου Γεωργίου Κηφισιάς απέκτησε ένα νέο ιερό καταφύγιο, ανοίγοντας τις πόρτες του στην πίστη και την προσευχή των πιστών.