Καλαμάτα: Λαμπρός εορτασμός για τους Αγίους Αποστόλους στον Ιστορικό Ναό

119

Η Καλαμάτα τιμά τους Αγίους Αποστόλους με τριήμερο πανηγυρικό εορτασμό

Σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης και χαράς, η πόλη της Καλαμάτας γιορτάζει τους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο με λαμπρές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον ιστορικό Βυζαντινό Ναό των Αγίων Αποστόλων.

Ο εορτασμός ξεκίνησε την Παρασκευή 28 Ιουνίου με τον πανηγυρικό εσπερινό, στον οποίο προέστη ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Αρώνης, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο. Το πρωί του Σαββάτου 29 Ιουνίου, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά.

Στην ομιλία του, ο π. Φίλιππος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο των Αγίων Αποστόλων, τονίζοντας την αφοσίωσή τους στο Χριστό και την αστείρευτη πίστη τους. Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι Άγιοι Απόστολοι αποτελούν πρότυπα για όλους τους χριστιανούς, καλώντας μας να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους με πίστη, αγάπη και θυσία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε η καθιερωμένη Αρτοκλασία και προσφέρθηκε άρτος στους πιστούς. Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις συνεχίζονται και το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς και την Κυριακή, με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και άλλες θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Ο εορτασμός των Αγίων Αποστόλων αποτελεί μια σημαντική πνευματική και πολιτιστική εκδήλωση για την Καλαμάτα, προσφέροντας στους κατοίκους της πόλης την ευκαιρία να τιμήσουν τους Αγίους και να λάβουν χάρη και ευλογία.