Καλαμάτα: Ιερά Αγρυπνία της Αποδόσεως του Πάσχα

457

Υμνώντας την Ανάσταση του Χριστού στην Καλαμάτα: Η Ιερά Αγρυπνία της Αποδόσεως

Σε μια ατμόσφαιρα κατανυκτικής λαμπρότητας, πλήθος πιστών γέμισε τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην Καλαμάτα, το βράδυ της 11ης Ιουνίου 2024. Εκεί, τελέστηκε η Ιερά Αγρυπνία της Αποδόσεως του Πάσχα, με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Ο Σεβασμιώτατος, πλαισιωμένος από τους Αρχιμανδρίτες Ευθύμιο Θεοδωρόπουλο και Αλέξιο Αρώνη, καθώς και από τους πρεσβύτερους Περικλή Τσίχλη, Αθανάσιο Σιψά, Σπυρίδωνα Αδαμόπουλο, Γεώργιο Ζαριφόπουλο και τον Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο, ηγήθηκε μιας θρησκευτικής τελετής γεμάτης κατάνυξη και πνευματική ανάταση.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, οι ψαλτάδες μελωδικά ύμνησαν τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση του Χριστού, ενώ οι πιστοί με προσευχή και ευλάβεια συμμετείχαν στο μυστήριο.

Προτού ολοκληρωθεί η τελετή, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους, εκφράζοντας τις θερμές ευχές του για υγεία, ευημερία και πνευματική ενδυνάμωση. Παράλληλα, ευχήθηκε σε όλους να γιορτάσουν με πίστη και ελπίδα και του χρόνου την Ανάσταση του Κυρίου.

Η Ιερά Αγρυπνία της Αποδόσεως του Πάσχα άφησε βαθιά χαραγμένη την ατμόσφαιρα κατάνυξης και πνευματικής αφύπνισης στους συμμετέχοντες, υπενθυμίζοντάς τους το μήνυμα της αιώνιας ζωής και της ελπίδας που πηγάζει από την Ανάσταση του Χριστού.