Φθιώτιδος Συμεών: «Η Εκκλησία πληρώνει βαρύ τίμημα φόρων»

16

Αγιασμός εγκαινίων από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Τον Αγιασμό των Εγκαινίων του νέου Αρδευτικού Δικτύου στην Ηράκλεια του Δήμου Λαμιέων τέλεσε χθες ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

Τίμησαν με την παρουσία τους υπουργοί της Κυβέρνησης, βουλευτές και φορείς της πολιτείας, του Δήμου και της Περιφέρειας, καθώς και εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας του τόπου και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στον χαιρετισμό του χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Χαίρομαι που σήμερα τελέσαμε τον αγιασμό ενός αρδευτικού έργου, δίπλα στο Εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής και αυτό είναι πολύ όμορφο και πολύ συμβολικό, γιατί και αυτό είναι ένα έργο Ζωοδόχου Πηγής, μιας πηγής που δίνει ζωή στην αγροτιά, ζωή στην γη, ζωή στον τόπο. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς, τους Έλληνες φορολογούμενους, μεταξύ των οποίων και η Εκκλησία, η οποία πληρώνει κανονικά βαρύ τίμημα φόρων, αυτή η συνεισφορά να γίνεται έργο κοινωφελές, έργο οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και κλιματικής συμβολής, αειφορίας, περιβαλλοντικής προστασίας, οικολογικής συνείδησης.

Ρώτησα τον Πρόεδρο της Ηράκλειας: «Είναι καλό αυτό το έργο; και μου απάντησε: «Σωθήκαμε» και αυτή την απάντηση την πήρα και από άλλους και εμένα αυτή η απάντηση του λαού, της αγροτιάς, μου δίνει χαρά ως Ποιμένα».

Για την σπουδαιότητα του μεγάλου έργου, το οποίο παραδόθηκε σήμερα και έδωσε ζωή στα χωριά του κάμπου της Λαμίας, μίλησαν, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος, ο Πρόεδρος της «ΑΤΡΑΞ ΑΤΕ» κ. Αριστείδης Σουπμενιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλίας Σανίδας, καθώς και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Πανουργιάς Παπαϊωάννου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου