Αγιασμός στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Μητρόπολης Αιτωλίας

120

Σε μια πανέμορφη γωνιά της Ναυπακτίας, στην Ρίζα, σφύζει από ζωή η κατασκήνωση της Ιεράς Μητρόπολεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Εκεί, τα κορίτσια του Δημοτικού Σχολείου βιώνουν ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο χαρά, παιχνίδι και πνευματική ανάταση.

Την Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2024, η κατασκήνωση γέμισε με ιδιαίτερη ευλογία, καθώς ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός τίμησε με την παρουσία του τις μικρές κατασκηνώτριες. Υπό την ηγεσία της κας Δήμητρας Λιάγκα-Αναγνωστού, Αρχηγού της περιόδου, και πλαισιωμένες από όλα τα αφοσιωμένα στελέχη, οι κατασκηνώτριες υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τον Ποιμενάρχη τους.

Μελωδίες από κατασκηνωτικά τραγούδια αντηχούσαν στην ατμόσφαιρα, γεμίζοντας την με χαρά και ζεστασιά. Ο διάλογος που ακολούθησε με τον Μητροπολίτη ήταν γεμάτος ουσία και ειλικρίνεια, χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας και πνευματικής καθοδήγησης.

Μέσα σε κλίμα αγάπης και ευλογίας, ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός αποκάλυψε το όνομα της κατασκήνωσης: “Στης Παναγιάς την αγκαλιά”. Κάθε ομάδα έλαβε όνομα εμπνευσμένο από τις αρετές της Παναγίας, υπενθυμίζοντας στις κατασκηνώτριες την προστατευτική παρουσία της Θεοτόκου σε κάθε τους βήμα.

Μέσα από μια διδακτική ιστορία, ο Μητροπολίτης τόνισε τον ρόλο της Παναγίας ως φύλακα και προστάτιδας όλων των ανθρώπων. Συνέδεσε την κατασκηνωτική εμπειρία με την αγκαλιά της Παναγίας, όπου τα κορίτσια θα απολάμβαναν χαρά και γαλήνη.

Ως ενθύμιο αυτής της ξεχωριστής ημέρας, ο Μητροπολίτης μοίρασε σε όλες αναμνηστικά δώρα, αφήνοντας στις καρδιές τους την ζεστασιά της ευλογίας και την αγάπη του. Η κατασκήνωση “Στης Παναγιάς την αγκαλιά” συνεχίζει να προσφέρει στους μικρούς της φιλοξενούμενους ένα καλοκαίρι γεμάτο αξίες, πνευματικότητα και αξέχαστες εμπειρίες.