70.000 πιστοί τιμούν τον Ταξιάρχη – Πλήθος προσκυνητών κατακλύζει το Μανταμάδο (Ζωντανές μεταδόσεις)

735

Ζωντανές μεταδόσεις Σάββατο και Κυριακή

Το πανηγύρι του Ταξιάρχη γίνεται την αύριο Κυριακή των Μυροφόρων (14 μέρες μετά το Πάσχα) και η μεγάλη θρησκευτική λαμπρότητα προσελκύει πλήθος πιστών.

Την Κυριακή λοιπόν 19 Μαΐου 2024, ο Μανταμάδος βάζει τα γιορτινά του και κόσμος από κάθε σημείο της Ορθοδοξίας θα καταφθάσει στη Χάρη του!

Είναι η τοπική πανήγυρις που εορτάζεται η επέτειος από τα εγκαίνια του Ναού και ο επαρχιακός δρόμος Μυτιλήνης – Μανταμαδου θα γεμίσει κόσμο που θα περπατήσει πολλές ώρες για να σταθεί έστω για λίγο μπροστά στην ανάγλυφη εικόνα του, για να τον ασπαστεί, να παρακαλέσει, να δοξάσει.

Από την Παρασκευή τα καράβια φθάνουν γεμάτα στο νησί μας με χιλιάδες προσκυνητές. Χιλιάδες πιστοί από τη Λέσβο αλλά και από όλη την Ελλάδα θα εκπληρώσουν και φέτος το τάμα τους στον Ταξιάρχη.

Και φέτος αναμένεται πραγματική κοσμοσυρροή που ίσως ξεπεράσει την περσινή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τοπικών παραγόντων οι επισκέπτες φέτος υπολογίζεται ότι το 4ημερο από Παρασκευή έως Δευτέρα θα ξεπεράσουν τους 70.000!

Ο Μανταμάδος βάζει τα γιορτινά του και κόσμος από κάθε σημείο της Ορθοδοξίας καταφθάνει στη Χάρη του!

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Το Σάββατο 18/05 θα τελεσθεί η προεόρτιος ΘΕΙΑ λειτουργία το βράδυ στις 7μμ ο μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με τη παρουσία πολλών αρχιερέων.

Το πρωί της Κυριακής 19/05 στις 7:30 ο Όρθρος
Στις 9 πμ η ΘΕΙΑ πολυαρχιερατική ΘΕΙΑ λειτουργία και μετά το πέρας αυτής στις 11:30πμ η περιφορά της εικόνας – τρισάγιο επί του τάφου αειμνήστου Μητροπολίτου Πορφυρίου – και η ευλόγησα του παραδοσιακού φαγητού το ΚΙΣΚΕΚ

ΤΟ ΕΣΠΕΡΑΣ ΣΤΙΣ 6μμ της Κυριακής ο εσπερινός και η Παράκλησης των Αρχαγγέλων όπου θα μνημονευθούν ενώπιον της εικόνος του ΤΑΞΙΑΡΧΗ τα ονόματα

Τη Δευτέρα 20/05 με την επαύριο ημέρα αφιερωμένη στους Αρχαγγέλους θα τελεσθεί πανηγυρική ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ λειτουργία / Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο (07:45 – 11:00)

Παρακολουθήστε την Ζωντανή Μετάδοση του Πανηγυρικού Εσπερινού της Εορτής των Μυροφόρων από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου (Full HD Live).

Η μετάδοση ξεκινάει στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου (ζωντανές μεταδόσεις και την Κυριακή)

lesvosnews.net