Συζήτηση Δένδια – Ιερώνυμου για τις διεθνείς εξελίξεις και τους πολέμους – Ευχές για Ειρήνη

102

Συνάντηση Υπουργού Άμυνας Ν. Δένδια με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μια σημαντική συνάντηση ανάμεσα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Στη συνάντηση, διάρκειας μισής ώρας, οι δύο άντρες αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις και ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις των πολέμων στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Δένδιας διαβεβαίωσε πως το υπουργείο του παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, με στόχο τη διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων.

Και οι δύο εξέφρασαν την ευχή να επικρατήσει σύντομα η ειρήνη!

Αναλυτικά η ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου Ι.Α.Α.:

Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια είχε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διήρκεσε μισή ώρα, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις διεθνείς εξελίξεις και αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στους πολέμους που έχουν ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή και επηρεάζουν την πατρίδα μας.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, παρακολουθεί πολύ στενά τις διεθνείς εξελίξεις και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διαφυλάξει τα εθνικά συμφέροντα.

Τόσο ο κ. Δένδιας όσο και ο Αρχιεπίσκοπο ευχήθηκαν να επικρατήσει σύντομα η ειρήνη.

Αναφέρθηκαν δε στην αγαστή συνεργασία που έχει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ι.Α.Α. με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των στρατιωτικών ιερέων και άλλων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε., Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης.