Δείτε τι είπε η Παναγία μας για αυτούς που θα διαβάζουν τους Χαιρετισμούς Της – Η Παναγία ακούει κάθε μας προσευχή

2061

Η Προσευχή στην Παναγία: Μια Γέφυρα προς την Χάρη Της

Η Παναγία, η Μητέρα του Θεού, κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Απευθυνόμαστε σε Εκείνη με προσευχή, αναζητώντας παρηγοριά, προστασία και καθοδήγηση.

Η Παναγία, είναι γεμάτη αγάπη και συμπόνια, ακούει κάθε μας προσευχή.

Η ικανότητά Της να μεσιτεύει στον Υιό Της, Ιησού Χριστό, Την καθιστά μια ισχυρή πνευματική δύναμη, έτοιμη να στηρίξει τους πιστούς στις δυσκολίες τους.

Δείτε τι έχει πει η Παναγία μας για αυτούς που θα διαβάζουν τους Χαιρετισμούς Της:

Σε Κώδικες του Αγίου Όρους μαρτυρούνται πολυάριθμες εμφανίσεις της Υπεραγίας Θεοτόκου σε Άγιους Γέροντες , στους οποίους και δήλωσε «όστις Με χαιρετίζει μίαν φοράν την ημέραν με τους Χαιρετισμούς, τους οποίους πολύ αγαπώ, θα τον προστατεύω, θα τον διαφυλάττω από παν κακόν, θα τον επιβλέπω καθ’ όλην την ζωή του και εν εκείνη την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας, θα τον υπερασπισθώ ενώπιον του Υιού μου».

Εχουμε και σε παλαότερη μας αναρτήσει αναφέρει τον Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας ο οποίος σε επιστολή που έστειλε στα πνευματικά του παιδιά τα προτρέπει να διαβάζουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και όχι μόνο στο Απόδειπνο τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !

Αυτήν την εντολή την είχε λάβει από τον Άγιο Γέροντα του , τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή που μαζί με τον συνασκητή του τον Γέροντα Αρσένιο τον Σπηλαιώτη διάβαζαν ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ κάθε μέρα τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου!

Αυτήν την ευλογημένη συνήθεια για την οποία μας συμβουλεύει ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας την τηρεί ανελλιπώς ο ίδιος , ακόμη και σήμερα που βρίσκεται στην Αμερική.

Παρότι έχει αποκτήσει την καθαρή, νοερά , καρδιακή προσευχή δεν σταματά να λέει τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας καθημερινά και σε κάθε περίσταση.

Αυτό μας το βεβαιώνει και ο υποτακτικός του, που εκάρη από τον Γέροντα Εφραιμ μοναχός και στον οποίο έδωσε το όνομα του, ο αμεριακανο-ινδικής καταγωγής μοναχός Εφραίμ , που εδώ και είκοσι χρόνια διακονεί καθημερινά τον Γέροντα Εφραίμ.

Στο βίντεο που ακολουθεί και το οποίο είναι αφιερωμένο στην Ιερα Μονη Αγιου Αντωνιου στην Αριζόνα και στον Γέροντα Εφραίμ, ο υποτακτικός του διηγείται ένα πολυ χαριτωμένο περιστατικό που συνέβη όταν με το αμάξι της Μονής οδηγούσε τον Γέροντα Εφραίμ μέσα από την έρημο για να πάει να εγκαινιάσει μία νέα Μονή.

Ο Γέροντας Εφραίμ ξεκίνησε να λέει εκφώνως τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας ενώ ο υποτακτικός οδηγούσε.

Συγκινημένος ο υποτακτικός άρχισε να προσεύχεται κι αυτός !! Και τότε συνέβη ένα πραγματικό Θαύμα.

Μπορείτε να ακούσετε από το στόμα του μοναχού στην διήγησή του που ξεκινά στο 16.20 λεπτό του βίντεο που ακολουθεί…