Καιρός – Θοδωρής Κολυδάς: Πώς θα κυλήσει ο υπόλοιπος Ιούνιος – Ο καιρός των επόμενων ημερών

275

Ζεστός Ιούνιος με πτώση θερμοκρασίας στο τέλος του μήνα, προβλέπει η ΕΜΥ

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά, ο Ιούνιος αναμένεται να είναι θερμός, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν υψηλά επίπεδα, πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Η πιο ζεστή περίοδος του μήνα προβλέπεται να είναι από τις 17 έως τις 23 Ιουνίου, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει ψηλά. Από τις 24 Ιουνίου και έπειτα, η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει πτωτική τάση, έως το τέλος του μήνα.

Παρόλα αυτά, η ΕΜΥ τονίζει ότι οι προβλεπόμενες ζεστές ημέρες δεν φέρνουν μαζί τους φαινόμενα καύσωνα.

Για την Αθήνα, η πρόβλεψη δείχνει παρόμοια πορεία θερμοκρασιών, όπως φαίνεται και στο μετεώγραμμα που έχει δημοσιεύσει η ΕΜΥ. Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, το μετεώγραμμα έχει αποδειχθεί αξιόπιστο στο παρελθόν, προβλέποντας με ακρίβεια τις καιρικές μεταβολές.

Συνοψίζοντας, ο Ιούνιος στην Ελλάδα θα είναι θερμός, με πιθανότητα για υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα στα μέσα του μήνα. Ωστόσο, δεν αναμένονται φαινόμενα καύσωνα.

Ο καιρός των επόμενων ημερών – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Η πρόγνωση για το Σάββατο 15/6

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στο ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει περαιτέρω πτώση και θα επανέλθει πρόσκαιρα σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Κυριακή 16/6

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν λίγες βροχές ή όμβροι στα βορειοανατολικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για τη Δευτέρα 17/6

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες αυξημένες νεφώσεις θα παραμείνουν στην ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία με εκδήλωση λίγων τοπικών βροχών και πιθανόν μεμονωμένων καταιγίδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Η πρόγνωση για την Τρίτη 18/6

Στην κεντρική, ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με εκδήλωση τοπικών βροχών με γρήγορη βελτίωση τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει πτώση.