Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

71

Πνευματική Αποστολή στο Λιμενικό: Τίμια Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, στον Πειραιά

Σε μια συγκινητική τελετή γεμάτη πνευματικότητα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς υποδέχθηκε απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως.

Ο Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ κ. Δρακούλης Κούβαρης, Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιώς, μαζί με τους συνεργάτες του, τίμησαν με ευλάβεια την άφιξη του ιερού θησαυρού.

Ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, μετέφερε το λείψανο στο Λιμεναρχείο, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Παναγιώτου και ιερομονάχους από το Μοναστήρι του Τρικόρφου, όπου φυλάσσεται.

Ο Γέροντας Νεκτάριος τέλεσε δέηση και Παράκληση για την ευλογία και την προστασία του Αγίου Λουκά τόσο για το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς όσο και για ολόκληρο το Λιμενικό Σώμα.

Πλήθος λιμενικών προσκύνησαν με ευλάβεια τα τίμια λείψανα, τιμώντας τον Άγιο Λουκά, τον Ιατρό και Θαυματουργό. Μάλιστα, πολλοί φόρεσαν και το σκουφάκι του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, εκφράζοντας την πίστη και την αφοσίωσή τους.

Η Ιερή εκδήλωση τίμησε με την παρουσία τους ο Αντιναύαρχος Λ.Σ κ. Δρόσος Ρεϊζης Α΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ο Υπολιμενάρχης Πειραιώς Αρχιπλοίαρχος κ. Άγγελος Γραμματέας, ο Διοικητής Λιμενικής Αστυνομίας Πλοίαρχος κ. Αδαμάντιος Βασιλακούδης, ο Διευθυντής Θαλασσίων Συγκοινωνιών Πλοίαρχος Λ.Σ κ. Κωνσταντίνος Πανταζόπουλος, Διοικητές Λιμενικών τμημάτων, Αξιωματκοί, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες από υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς, καθώς και ο φιλολιμενικός πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος κ. Μιχάλης Τσιφάκης.

Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά αποτέλεσε ένα γεγονός πνευματικής ανάτασης και ενίσχυσης της πίστης για το Λιμενικό Σώμα, υπενθυμίζοντας σε όλους την αξία της υπηρέτησης προς τον συνάνθρωπο και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.