Το διετές μνημόσυνο της Γερόντισσας Παϊσίας της ελεήμονος

182

Ανήμερα των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Χθες 29 Ιουνίου 2024, εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στην Ιερά Μονή Τρικόρφου Φωκίδος, τελέστηκε το δισαρχιερατικό μνημόσυνο της Γερόντισσας Παϊσίας της ελεήμονος και του μακαριστού συζύγου της Παναγιώτου, (κατά σάρκα γονέων του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη).

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ιερούργησαν τα εγγόνια της μακαριστής Γερόντισσας Παϊσίας και ανήψια του Γέροντα Νεκταρίου όπου φέρουν και το όνομά του, ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης και ο ιεροδιάκονος Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

Στο μνημόσυνο το οποίο τελέστηκε μετά τη Θεία Λειτουργία, συμμετείχαν οι Αρχιερείς Βρεσθένης κ. Θεόκλητος και ο Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, καθώς και δεκάδες ιερείς, μοναχοί και μοναχές της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και πλήθος ευσεβών χριστιανών που προσήλθαν από διάφορα μέρη της πατρίδος μας.

Μετά το τέλος του ιερού μνημοσύνου που τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής, κατευθύνθηκαν άπαντες στα ιερά μνήματα των κεκοιμημένων, όπου τελέστηκε Αρχιερατικό Τρισάγιο υπό των Αρχιερέων. Μετά το πέρας του τρισαγίου με ευλάβεια κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί γονάτισαν και ασπάστηκαν τα ιερά μνήματα.

Τα κόλλυβα προς τιμήν των κεκοιμημένων και ιδιαιτέρως προς την Γερόντισσα Παϊσία, τα φιλοτέχνησαν οι πατέρες του Ιερού Ησυχαστηρίου.

Ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα και τράπεζα για όλους.